Ambasadorii speranței din cadrul UNDP – simboluri pentru omenire!

În cadrul UNDP acționează un număr de 17700 de persoane care sunt angajate în diverse departamente ce acționează în întreaga lume. Alături de aceștia, peste 6500 de oameni s-au oferit să fie voluntari pentru cauzele susținute de această organizație.

Printre acestea sunt și persoane publice, care activează în domenii precum cinematografie, artă, sport, televiziune sau muzică. Rolul acestora este unul axat pe participarea în cadrul anumitor proiecte și de a îndeplini anumite sarcini în diverse acțiuni de natură diplomatică, ajutor umanitar sau în dezvoltarea anumitor programe.

UNDP militează pentru o lume mai bună, în care oamenii să se bucure de acces la educație, sănătate, resurse economice și să fie egali în drepturi. Drept urmare organizația a stabilit o serie de 17 obiective ce trebuie îndeplinite până în anul 2030 (Agenda). Acțiunile de susținere a acestor obiective implică și participarea activă a unor personalități care sunt recunoscute la nivel internațional. Acestea au puterea de a se face auziți mult mai bine de către întreg Mapamondul, acest lucru datorându-se poziției lor în societate.

simboluri ale umanității din lume

De la acțiunile de promovare a luptei împotriva sărăciei și foametei și până la cele legate de egalitate în drepturi de gen, acești ambasadori susțin cauzele UNDP. Aceștia ajută la o mai bună cunoaștere, sensibilizare și implicare atât a oamenilor obișnuiți, cât și a autorităților din statele lumii în îndeplinirea celor 17 obiective stabilite prin Programul de Dezvoltare UN.

Dedicați cauzelor pe care le susțin, ambasadorii UNDP își propun să le ofere oamenilor posibilitatea de a se familiariza cu unele dintre obiectivele stabilite în favoarea lor. Prin tot ceea ce fac, atât la nivel de participare directă în diverse acțiuni în anumite state implicate, cât și prin interviurile susținute, acești ambasadori reușesc să îi motiveze pe ceilalți să se implice.

Cine sunt ambasadorii UNDP?

Dedicați cauzelor pe care le susțin, ambasadorii UNDP își propun să le ofere oamenilor posibilitatea de a se familiariza cu unele dintre obiectivele stabilite în favoarea lor. Prin tot ceea ce fac, atât la nivel de participare directă în diverse acțiuni în anumite state implicate, cât și prin interviurile susținute, acești ambasadori reușesc să îi motiveze pe ceilalți să se implice.

Fiind niște modele, aceștia captează atenția persoanelor care se identifică la nivel de obiective cu UN și îi ajută pe aceștia să facă pasul către acțiunile de voluntariat desfășurate de organizație. Printre ambasadorii UNDP se numără:

ambasadorii Uniunii Națiunilor

Nikolaj Coster-Waldau – “Urzeala Tronurilor” l-a propulsat în topul internațional al faimei, așa că, acesta a considerat că este momentul să ofere ceva în schimb societății. Este cunoscut pentru acțiunile sale de promovare a egalității în drepturi de gen, dar și pentru actele legate de protejarea mediului înconjurător.

Padma Lakshmi – activează atât în domeniul cinematografic, cât și în cel de televiziune, fiind, în același timp și o cunoscută autoare de cărți. Implicarea să în proiectele de susținere UNDP se bazează pe dorința acesteia de a fi eliminate inegalitățile și discrepanțele de natură economică dintre state. De asemenea, militează pentru eradicarea sărăciei și inegalității dintre oameni, precum și pentru eliminarea discriminării dintre bărbați și femei.

Iker Casillas și Didier Drogba – cei doi sportivi sunt recunoscuți pentru ceea ce au făcut pe plan sportiv, așa că sunt modele demne de urmat și reprezintă cum nu se poate mai bine obiectivele UNDP. Drobga este foarte activ în regiunile din Africa, acolo unde se implică în campaniile UN pentru eradicarea malariei și a virusului HIV, precum și în cele care vizează respectarea drepturilor omului și egalitatea în drepturi pentru femei. Casillas se implică în mod activ în acțiunile care vizează eradicarea sărăciei, dar și în cele ce vizează acțiunile umanitare ori legate de clima globală.

Michelle Yeoh – s-a remarcat într-o serie de apariții cinematografice, ceea ce i-a adus consacrarea la nivel internațional. Activează în cadrul organizației din 2016, fiind implicată în cauzele care sunt legate de îmbunătățirea calității mediului înconjurător. Este recunoscută și pentru faptul că aceasta este primul ambasador UNDP care a făcut echipă cu doi urși panda (care sunt Ambasadorii ai Animalelor) pentru susținerea unor proiecte de protejare a mediului terestru și acvatic.

Antonio Banderas – nu mai are nevoie de nicio prezentare, filmele sale fiind cunoscute peste tot în lume. De aceea, activitățile în care este implicat din 2010 în Africa și în America de Sud sunt extrem de prețioase pentru UNDP. Actorul militează împotriva sărăciei, violenței împotriva femeilor, crizei de hrană din Africa, precum și la nivel de acțiuni legate de climă și protejarea mediului înconjurător.

Alături de aceștia, pe lista ambasadorilor UNDP se mai regăsesc Frații Roca, Bob Weir, Connie Britton, Cody Simpson și mulți alții. Acțiunile lor sunt benefice pentru susținerea celor 17 Obiective Globale, așa că, în mod sigur, cu ajutorul acestora și prin mobilizarea oamenilor, până în 2030, aceste obiective vor beneficia de un nivel cât mai ridicat de completare. Pentru istoria și începuturile întregii organizații - citiți acest articol.